Snadný recept pro milovníky pancetty

Těstoviny s pancettou

Doba přípravy 30 minut
Obtížnost jednoduché

Ingredience

  • 80g pancetty
  • 160g bucatini (silnější duté těstoviny)
  • 75g sýru pecorino
  • 400g loupaných rajčat (1 plechovka)
  • Olivový olej
  • 50ml bílého suchého vína
  • stroužek česneku
  • sůl pepř na dochucení
  • pecorino na posypání a přidání jedné hrsti do pánve
  • petrželka na ozdobu

Pancetta (v Itálii nazývaná někdy též ventresca di maiale) je italská slanina vyráběná z bůčku, který je ošetřen solí po dobu dní až týdnů a okořeněn černým pepřem a někdy i dalším kořenímPancetta krájená na plátky se  skvěle hodí k pečivu. Nakrájená pancetta na kostičky se dá použít při vaření, skvěle dodá chuť například omáčkám a těstovinám.

Příprava:

1. Do pánve dáme olivový olej, česnek, hrst sýru pecorino a přidáme pancettu, kterou na česneku lehce opražíme.

2. Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny.

3. Když je pancetta lehce opražená, přidáme k ní bílé víno, plamen zvýšíme na maximum a ještě 5 min. restujeme.

3. Mezi tím přidáme do vroucí osolené vody těstoviny(my jsme zvolili bucatini), vaříme al dente.

4. Do pánve přidáme loupané rajčata dochutíme pepřem, solí a plamen snížíme na minimum, aby se vše krásně propojilo.

5. Když jsou těstoviny hotové, scedíme je a přidáme do pánve s připravenou směsí a vše promícháme.

6. Na závěr posypeme sýrem pecorino a můžeme servírovat.

 

Poznámka:

Těstoviny můžete použít dle libosti, skvěle se k tomuto receptu hodí i těstoviny elicoidali penne. Víno doporučujeme suché. Na závěr můžete těstovin ozdobit na jemno nasekanou petrželkou.

Veškeré suroviny na tento recept seženete u nás v obchůdku Gran Gusto Food na Praze 5.