Vhodné pro vegany a celiaky

Polentová kaše na sladko

Doba přípravy 10 minut
Obtížnost jednoduché

Ingredience

Ingredience

  • 60g polenty
  • 150ml vody
  • 100ml rostliného mléka
  • mletá skořice
  • 1ks banánu
  • ovoce na ozdobu  dle chuti (jahody, borůvky..)
  • případně na doslazení: med/sirup/stévie

     

Polenta Camisani je tradiční pokrm rozšířený především v severní Itálii. Nejčastěji prodává jako instantní kukuřičná polenta, ze které se připravuje kaše, knedlíky nebo různé placky. Polenta je zdravý pokrm bohatý na bílkovinu a vlákninu, také na vitamíny a minerály.

Příprava:

  1. Polentu smícháme se skořicí a uvaříme ve vodě s rostliným mlékem do kaše.
  2. Po chvilce vmícháme rozmačkaný banán a chvilku za stálého míchání povaříme.
  3. Po dovaření můžeme kaši dosladit agávovým sirupem nebo medem.
  4. Kaši nandáme do mističky a ozdobíme ovocem dle vaší chuti.

Poznámka:

Pokud máte raději méně sladké verze, kaši stačí osladit jen banánem. My ji dosladili agávovým sirupem, ale lze použít již zmíněný med, nebo stévii. Polentovou kaši můžete nakonec zakápnozt zlatým javorovým sirupem a posypat ořechy. Dobrou chuť přeje Gran Gusto Food