Letní sověžení

Broskvové Bellini

Doba přípravy 5 minut
Obtížnost jednoduché

Ingredience

  • 1dc prosecco (my jsme použili italské prosecco Bolla)
  • 0,5 cl broskvového pyré nebo dvě vymačkané broskve
  • plátek broskve na ozdobu

Bellini... míchaný nápoj z broskvové dřeně a šumivého vína, je pravou italskou specialitou spojenou s vyhlášeným Harry´s barem v Benátkách. Jeho majitel Giuseppe Cipriani tento nápoj vymyslel někdy v třicátých letech jako sezónní osvěžující koktejl a v roce 1948 ho pokřtil po známém benátském malíři Giovanni Bellinim, protože jeho obraz, respektive unikátní narůžovělá barva oděvu postav, Ciprianimu připomínala barvu koktejlu.

Příprava:

  1. omyté broskve zbavte pecek, oloupejte a dřeň rozmačkejte do sítka nad mísou.
  2. šťávu z broskví zachyťte do vyšší nádoby a nalévejte do skleniček. 
  3. můžete také použít broskvové pyré
  4. na závěr přilijte prosecco

Poznámka:

Bbroskve se používají s bílou dření, pokud nemáte broskve, dají se krásně nahradit broskvovým pyré. 

Tento koktejl je ideální pro každou příležitost... Tak na zdraví!