Olio d'oliva extra vergine BIO 250 ml

Extra panenský olivový olej s certifikací BIO. Jednodruhový, z kultivaru Cerasuola pěstovaného podle přísných standardů bio zemědělství. Nese označení DOP pro oblast Val di Mazzara.

Vyznačuje se středně intenzivní ovocitostí, bohatý na příjemné tóny mandlí, rajského jablíčka, artyčoku a bylin. Má výraznou, stálou chuť s harmonicky vyváženou hořkostí a pikantností.

Lokalita původu západní Sicílie, Partinico - Trappeto

Nadmořská výška Od 80 do 240 m.n.m.
Stáří rostlin více než 100 let
Odrůda Cerasuola 100%
Způsob sběru Ruční
Období sběru září - říjen
Způsob zpracování za studena, do 8 hodin od sklizně. Přirozená dekantace.
Vzhled Velmi hustý, sytě zelený se zlatožlutými odlesky
Vůně Ovocitá s vůní rajského jablíčka, čerstvé zeleniny a mandlí
Chuť/aroma Intenzivní ovocitá, vyvážená hořkost a pikantnost
Doporučené kombinace: zelenina a zeleninové polévky, pečená masa, opečený chléb, zrající sýry, grilované ryby
Certifikace IGP Sicilia, BIO (N.37557, IT-BIO-004)
Skladování Na chladném suchém místě.

Složení: za studena lisovaný extra panenský olivový olej 100%.

Prům. energetické hodnoty na 100 ml: 3460 Kj/840 Kcal, tuky 93,4 g z toho nasycené mastné kyseliny 14,7 g, sacharidy 0 g z toho cukry 0 g, bílkoviny 0 g, sůl 0 g, polonasycené tuky 8,7g, mononenasycené 70g.

Vyrobeno v Itálii.

196,00 Kč
Please select variants first