Těstoviny od pravých umělců

V neapolském zálivu, jen kousek od Pompejí a městečka Gragnano proslulého výrobou zřejmě nejznámějších italských těstovin, leží malá továrna, kde Maestri Pastai již více než dvacet let vyrábějí těstoviny té nejvyšší jakosti. 

Všechny těstoviny jsou vyráběny řemeslně na bronzových maticích (trafilati al bronzo), kterými se těsto zvolna protahuje, aby získalo drsný a pórovitý povrch. Takto připravené těstoviny mají schopnost lépe na svém povrchu zachytit omáčku a pozitivně ovlivnit výslednou chuť pokrmu. Každý plát těsta je zvlášť kontrolovaný a hotové těstoviny jsou ručně balené. Vedle základní linie těstovin vyrábí Maestri Pastai i těstoviny v kvalitě BIO a to jak z moderní semolinové pšenice, tak ze starodávných odrůd obilí.

"Cílem společnosti je přinášet na stoly po celém světě chutné a kvalitní těstoviny takové, jaké jsme si zamilovali v dětství. Pevně ​​ věříme v tradice, v hodnoty minulosti a v důležitost nadšení, s kterým se člověk věnuje své profesi." 

Podobně jako tradiční hodnoty je pro společnost důležitá i otázka udržitelnosti rozvoje

"Již po mnoho let vyrábíme pomocí propracovanému systému solárních panelů čistou energii, kterou využíváme při práci. Díky zkušenostem našich mistrů a přesnému kontrolnímu systému zaručujeme minimální odpad během výroby. Zároveň garantujeme šetrné užívání vodních zdrojů. Snažíme se také o udržitelnost v oblasti pracovní síly. Vážíme si našich pracovníků a snažíme se je zapojovat do všech fází výroby a propagace produktu. Zaměstnáváme velké množství žen, které tvoří přibližně polovinu našich pracovních sil."

 Společnost Maestri Pastai se může pochlubit certifikací BRC (British Retail Consortium) a IFS (International Food Standard).