Mencarelli

Čokoládovna Mencarelli se zrodila díky vášni Paola Mencarelliho pro čokoládu. Rodina Mencarelli má dlouholetou řemeslnou tradici, kterou Paolo obohacuje svým moderním a inovativním přístupem, čímž dokonale propojuje staré s novým.
Paolo Mencarelli, původem z Castelplania, které se nachází v srdci Alta Vallesina v regionu Marche, začal zpracovávat to nejkvalitnější kakao z Jižní Ameriky a z Madagaskaru. Zdokonalil svou techniku ve výrobě čokolády a vytvořil nové nečekané kombinace chutí jemných pralinek a speciálních sladkostí vytvořených z čisté čokolády provoněné středomořským nádechem a z nejlepších ingrediencí z celého světa, čímž obohatil čokoládovou tradici italského regionu Marche.
Paolo používá pro své produkty pouze ingredience, které osobně vybírá. Je to ovoce a další přísady nejvyšší kvality pocházející z Jižní Ameriky a Madagaskaru, které se výtečně snoubí se středomořskými vůněmi jeho domova, čímž nakonec dosahuje perfektní chuťové vyváženosti.

Může vás zajímat

Další dodavatelé

Caseificio Giovanni Invernizzi

CASEIFICIO GIOVANNI INVERNIZZI má dlouholetou rodinnou tradici. Paní Teresa založila před padesáti lety obchod s mlékem a s domácími mléčnými výrobky, který posléze převzali její potomci, a postupně sami začali vyrábět mléčné produkty.
CASEIFICIO GIOVANNI INVERNIZZI je výrobcem sýrů D.O.P. (označení chráněného původu) a má ochranné známky pro mnoho typů sýra:
- ochranná známka Formaggio Grana Padano BG507
- ochranná známka Formaggio Taleggio 47
- ochranná známka Quartirolo Lombardo 15
- ochranná známka Formaggio Gorgonzola 85
Identifikační číslo výrobce je vždy vyznačeno na povrchu jednotlivých sýrů.

Mléko je denně dodáváno do mlékárny, kde jsou prováděny předběžné kontroly jakosti mléka pro další zpracování, například kontrola kyselosti, teploty mléka a výskytu inhibičních látek. Mléko, které projde předběžnou kontrolou je určeno k různým výrobám sýrů podle potřeb trhu v různých obdobích roku.
Mléko každého dodavatele se analyzuje preventivně dvakrát do měsíce u Veterinární inspekce pro Lombardii a Emilia Romagna ve městě Brescia, aby byly určeny kvalitativní parametry (např. obsah tuku, proteinů, sporotvorných a somatických mikroorganizmů), bod mrznutí mléka atd.
Další kontroly jsou prováděny nejméně jednou ročně za účelem zjištění přítomnosti aflatoxinu M1 a polychlorovaných bifenylů.

Výroba sýrů
Grana Padano/Gran Lombardo: dva sýry s dlouhou dobou zrání. Jsou vyráběny z částečně odstředěného mléka, kdy na povrch mléka vypluje smetana, která se přesune do speciálních nádob. Hlavní rozdíl mezi dvěma typy sýrů spočívá v technologických postupech: Grana Padano je vyráběno výhradně ze syrového mléka, tak jak je určeno výrobními pravidly ochranné známky, a Gran Lombardo se vyrábí z tepelně upraveného mléka.
Měkké sýry: Hlavní složkou je pasterizované mléko, výroba probíhá uvnitř polyfunkčních strojů, kde probíhá řez a třas. Většina fází zpracování je pro tyto typy sýrů shodná. To, co ovlivňuje typ a kvalitu sýra je druh a množství použitých ingrediencí (fermentace, plísňové bakterie, syřidla), čas a teplota (zpracování, sušení, solení a zrání.) Každý z typů jednotlivých sýrů má posléze i svůj charakteristický tvar.
Z tohoto výrobního postupu vychází: Taleggio, Talìn, Robiola, Rosetta, Bergamella, Italico, Quartirolo Lombardo a Gorgonzola dolce a piccante.
Tažené sýry: Plnotučné pasterizované mléko je základem pro kvalitní produkt, který vzniká procesem tažení vláken v teplé vodě. Zakysání sýra se dosahuje přidáním kvalitních fermentačních prvků. Takto vzniká Mozzarella ve formě bochánků i Mozzarella na pizzu.

Všichni dodavatelé