Dodavatelé

Caseificio Giovanni Invernizzi

CASEIFICIO GIOVANNI INVERNIZZI má dlouholetou rodinnou tradici. Paní Teresa založila před padesáti lety obchod s mlékem a s domácími mléčnými výrobky, který posléze převzali její potomci, a postupně sami začali vyrábět mléčné produkty.
CASEIFICIO GIOVANNI INVERNIZZI je výrobcem sýrů D.O.P. (označení chráněného původu) a má ochranné známky pro mnoho typů sýra:
- ochranná známka Formaggio Grana Padano BG507
- ochranná známka Formaggio Taleggio 47
- ochranná známka Quartirolo Lombardo 15
- ochranná známka Formaggio Gorgonzola 85
Identifikační číslo výrobce je vždy vyznačeno na povrchu jednotlivých sýrů.

Mléko je denně dodáváno do mlékárny, kde jsou prováděny předběžné kontroly jakosti mléka pro další zpracování, například kontrola kyselosti, teploty mléka a výskytu inhibičních látek. Mléko, které projde předběžnou kontrolou je určeno k různým výrobám sýrů podle potřeb trhu v různých obdobích roku.
Mléko každého dodavatele se analyzuje preventivně dvakrát do měsíce u Veterinární inspekce pro Lombardii a Emilia Romagna ve městě Brescia, aby byly určeny kvalitativní parametry (např. obsah tuku, proteinů, sporotvorných a somatických mikroorganizmů), bod mrznutí mléka atd.
Další kontroly jsou prováděny nejméně jednou ročně za účelem zjištění přítomnosti aflatoxinu M1 a polychlorovaných bifenylů.

Výroba sýrů
Grana Padano/Gran Lombardo: dva sýry s dlouhou dobou zrání. Jsou vyráběny z částečně odstředěného mléka, kdy na povrch mléka vypluje smetana, která se přesune do speciálních nádob. Hlavní rozdíl mezi dvěma typy sýrů spočívá v technologických postupech: Grana Padano je vyráběno výhradně ze syrového mléka, tak jak je určeno výrobními pravidly ochranné známky, a Gran Lombardo se vyrábí z tepelně upraveného mléka.
Měkké sýry: Hlavní složkou je pasterizované mléko, výroba probíhá uvnitř polyfunkčních strojů, kde probíhá řez a třas. Většina fází zpracování je pro tyto typy sýrů shodná. To, co ovlivňuje typ a kvalitu sýra je druh a množství použitých ingrediencí (fermentace, plísňové bakterie, syřidla), čas a teplota (zpracování, sušení, solení a zrání.) Každý z typů jednotlivých sýrů má posléze i svůj charakteristický tvar.
Z tohoto výrobního postupu vychází: Taleggio, Talìn, Robiola, Rosetta, Bergamella, Italico, Quartirolo Lombardo a Gorgonzola dolce a piccante.
Tažené sýry: Plnotučné pasterizované mléko je základem pro kvalitní produkt, který vzniká procesem tažení vláken v teplé vodě. Zakysání sýra se dosahuje přidáním kvalitních fermentačních prvků. Takto vzniká Mozzarella ve formě bochánků i Mozzarella na pizzu.

Prunotto Mariangela

 Farma Prunotto Mariangela se nachází ve městě Alba, hlavním městě regionu Langhe, v oblasti s významnou zemědělskou a vinařskou tradicí. Již několik let pěstují své plodiny metodou „Biologicky udržitelného zemědělství “ a od roku 1995 podporují „Program Agro Food Reg. CEE 2078/92 " Jedná se o program, který je šetrný jak vůči přírodě, tak vůči spotřebiteli, a umožňuje minimalizovat zbytky toxinů v ovoci. Jak je známo, ekologické zemědělství nepoužívá na ochranu ovoce chemické látky, ale bojuje proti škůdcům tím, že nezabíjí jejich přirozené nepřátele.
Při zakládání sadu vybírají farmáři kvalitní stromky odolné proti škůdcům. V průběhu roku o tyto stromky pečují s vybranou péčí, monitorují výskyt škůdců a zachycují je vhodnými pastmi instalovanými v sadu. S podporou odborníků na klimatické a rostlinolékařské monitorovací práce nahradili farmáři touto metodou chemické postřiky a tradiční hnojení, což umožnilo velmi výrazně snížit zbytky toxinů na dozrávajícím ovoci.
Tímto způsobem se získává zdravější ovoce s výbornými nutričními vlastnostmi, což je ideální základ pro vytvoření výrobků nejvyšší kvality. Toto kvalitní čerstvé ovoce a zelenina se zpracovává do několika hodin od sklizně, a tak v souladu s přírodou vzniká produkt, díky kterému můžeme ochutnat dávno zapomenuté jedinečné chutě poctivého ovoce.