Crostata s kaštanovou zavařeninou

Pokud vás láká ochutnat kaštanovou zavařeninu, vězte, že má skvělou a neotřelou chuť a zároveň je zdrojem zdravé energie. Jedlý kaštan obsahuje velké množství prospěšných látek jako jsou vitamíny A, B, C, K, minerály draslík, vápník, zinek, hořčík, železo, mangan, fosfor, proteiny a sacharózu a má skvělé účinky na nervovou soustavu. 


Pro 8 osob

250 g hladká mouka
125 g máslo
110 g cukr
1 vanilkový cukr
2 vejce
kůra z citronu/pomeranče (bio)
špetka soli

sklenice kaštanové zavařeniny

Mouku smíchejte s cukrem a špetkou soli, přidejte obě vejce a nastrouhanou citrusovou kůru. Změklé máslo rozstrouhejte a postupně zapracujte do mouky. Vzniklé hladké těsto nechte odpočinout v lednici alespoň hodinku. Poté rozdělte těsto na 3 díly. 2 díly použijte na spodní vrstvu koláče a potřete ji zavařeninou. Ze zbylého těsta  připravte proužky na ozdobu. Pečte v rozpálené troubě na 180°C po dobu cca 30 min.

Tip: Kaštanovou zavařeninu můžete zvýraznit přidáním trochy oblíbeného likéru.